Bækkensmerter

Bækkensmerter opstår, når et eller begge bækkenled (sacro-iliacaled) bliver irriterede, og de omkringliggende muskler bliver spændte. Leddene findes umiddelbart under “smilehullerne” nederst i lænden, og smerten fra disse led mærkes lokalt over leddene, men kan også give smerte i ballerne samt på bagsiden, ydersiden eller forsiden af låret eller langs med hoftekammen til den forreste del af bækkenet.

 

Spændinger i ballemuskulaturen kan i svære tilfælde give symptomer i benet, der kan gå helt til underben og fod og på den måde minde om iskiassymptomer. Det er også muligt at få spændinger i den store hoftebøjemuskel (mørbraden) forrest i bækkenet, så man kan have smerter eller trykken i underliv, lyske og på forsiden af låret.

 

Bækkensmerter kan bl.a. opstå som følge af forkerte bevægelser, et fald, megen stillesidden eller efter graviditet og fødsel. Den kiropraktiske behandling er rettet imod at normalisere den forringede bevægelse og funktion af bækkenleddene og afslappe de spændte muskler. Dette gøres vha. forskellige manipulations- og muskelteknikker.

Ofte er det vigtigt at vurdere eventuelle svagheder i mave-, balle- og rygmuskulaturen vha. øvelser, som kiropraktoren instruerer i. Vi har mulighed for at tilbyde enten individuel træning eller træning på hold i vores egen træningslokale.