Hyppige Spørgsmål

Hvad koster behandlingen?

Se priser på Dansk Kiropraktor Forenings hjemmeside: http://www.danskkiropraktorforening.dk/For-Patienter/Tilskud/

Hvad er kiropraktisk behandling?

Kiropraktisk behandling kan være mange ting, – det kan være f.eks manipulation, øvelser, bløddelsbehandling eller træning. Kiropraktoren vurderer hvilken type behandling og hvilken behandler der er den rigtige for dig. Hvis du i forvejen går hos en fysioterapeut eller modtager behandling hos din egen læge går vi gerne i dialog med dine behandlere så vi sikrer at vi ikke gentager noget der allerede er forsøgt eller så vi sammen kan hjælpe dig videre.

Kommer jeg altid ind til den samme?

Som udgangspunkt JA, – du kommer altid ind til den samme. Hvis din behandler ikke er ledig den dag du ønsker behandling bliver du tilbudt en anden behandler, men det oplyser vi dig om, så du kan vælge fra hvis du ønsker det. Vi har fælles journal system både for kiropraktorer, fysioterapeuter og massører, det sikrer dig den bedste behandling. Alle behandlere har tavshedspligt.

Skader manipulations behandling?

Manipulations behandling er en skånsom behandling for leddet . Manipulationsbehandling normaliserer leddets bevægelighed. Bevægelse er sundt både for dig og dine led.

 Gør det ondt?

Mange, der henvender sig til klinikken første gang har eller har oplevet store smerter i led og muskler. Det kan godt være ømt at få behandling når man i forvejen har mange smerter, men de fleste oplever det godt og betryggende at der bliver arbejdet med problemet og ofte mærker man lindringen hurtigt.

 Hvor langt er et behandlings forløb?

Det er selvfølgelig forskelligt og afhængigt af mange faktorer. Hvor længe skaden har været der, hvor kraftig skaden er, hvor god grundformen er og andre faktorer som træning og rygning er også meget vigtige for, hvor god man er til at hele og komme over skader.

Et gennemsnits antal behandlinger hos en kiropraktor er 6,5 på landsbasis. Men det er som nævnt meget afhængigt af problemet.

 Får jeg det bedre lige med det samme?

Når man behandler et område med smerter kan det blive ømt bagefter. Det gælder uanset hvilken type behandling man modtager, om det er manuelt, øvelser eller træning. Denne ø,hed kan vare 1 dags tid. Herefter vil man ofte mærke en lindring. Hvis problemet har været tilstede i lang tid, kan det tage et par behandlinger før man mærker lindring., men meget ofte mærker man lindring hurtigt. Man kan som forvente en lindring efter 4-5 behandlinger. Er dette ikke tilfældet overvejer vi om vi skal ændre behandlings metoden eller om der er andre tiltag der vil kunne hjælpe dig hurtigere.

Skal man altid røntgen undersøges?

Nej, langt fra altid.  Vi har mulighed for at foretage røntgen undersøgelse hvis vi f.eks gerne vil udelukke knogle sygdom og skade eller hvis vi er bekymrede for om der er kraftig slid forandringer i det område vi skal behandle.  Vi forklarer altid hvorfor vi anbefaler røntgen og hvis der foreligger nyere undersøgelser fra andre klinikker eller hospitaler rekvirerer vi dem, fremfor at tage nye.

Hvad kan jeg selv gøre?

Der er som regel en del du selv kan gøre. I den helt akutte fase hvor du ikke kan røre dig og bare har rigtig store smerter kan is behandling lindre. Du skal huske at tage et klæde, f.eks et viskestykke omkring isen. Isen kan være en ispose, det kan være frosne ærter eller gammeldags brun sæbe i en plasticpose – der er mange muligheder, kig i fryseren, – det skal bare være lidt formbart så det følger kurverne.

Du kan også hjælpe dig selv med øvelser. Øvelserne må ikke gøre skarpt ondt og ikke forværre dine ben og arm smerter, hvis du har det. Tal med din kiropraktor eller fysioterapeut om hvad du kan gøre.

Så vidt muligt skal du holde dine almindelige aktiviteter i gang, gå ture og hold bevægelsen i gang. Det kan være en god idé at hvile et kvarters tid en gang eller to om dagen, hvis du oplever det lindrer.

Skal man altid bruge is?

Som retnings linje kan man med fordel bruge is i den akutte fase og varme i den mere kroniske fase. Du får ikke skader af  hverken is eller varmebehandling, så du kan altid vurdre om det lindrer bagefter og bruge det der lindrer bedst.