Hoftesmerter

Smerter fra hoften mærkes oftest i lysken og der kan føles smerte i balle, lår og/eller knæ. Afhængig af årsagen til hoftesmerterne kan der opleves stivhed i hoften. Hoftesmerter kan opstå ved direkte traume men opstår oftest, fordi leddet belastes skævt ifm. f.eks. sport eller daglige aktiviteter. Hos børn kan hoftesmerter skyldes forandringer i lårbensknoglen eller hofteskålen, og hos ældre er slidgigt en hyppig årsag til hoftesmerter.

Kiropraktorens vigtigste opgave er at finde årsagen til hoftesmerterne og herefter afgøre, om de kan behandles kiropraktisk, eller om der skal henvises til egen læge eller andre i sundhedsvæsenet. Er det ikke nødvendigt at viderehenvise vil den kiropraktiske behandling være rettet mod at mobilisere hoften og normalisere funktionen af de omkringliggende led i først og fremmest lænd og bækken og evt. knæ og ankel/fod. Der vil også blive arbejdet med muskler og øvelser vil også her tidligt i forløbet blive anvist.

Selv om der er slidgigt i en hofte, kan man sagtens modtage kiropraktisk behandling. Graden af slid vil være afgørende for, hvor succesfuld behandlingen vil være, vi vurderer hver gang hvor gode chancer der er for at behandlingen hjælper. Vi påbegynder selvfølgelig kun behandling, hvis vi vurderer at vi kan gøre en forskel.