Artrose

Artrose er næsten uundgåeligt for de fleste af os.

Artrose svarer til det man tidligere kaldte slidgigt.

Nogle rammes i sværere grad, nogle i forholdsvis tidlig alder, men langt de fleste vil opleve artrose forandringer i visse led. Skader, fejlbelastning, genetik etc. er faktorer, der kan fremskynde processen.

Artrose er en forandring i leddet der forekommer hos næsten alle med alderen. Forandringerne i leddet gør at funktionen af leddet bliver forringet. De typiske symptomer er stivhed og smerte. Som regel kan man mærke at det kan være svært og smertefuldt at “få gang i” bevægelsen igen efter man har sovet eller siddet stille i længere tid. I sværere tilfælde opleves smerterne mere konstant og dermed også i hvile.

De områder, der hyppigst rammes, er hænder, nakke, ryg, hofter og knæ. Smerterne stammer fra leddet, hvor ledbrusken er slidt ned samt fra sekundære muskelspændinger.

Kiropraktisk manipulation/ mobilisering kombineret med let bevægelse af leddet f.eks. cykling eller svømning virker smertelindrende og forbedre funktionen af leddet. Det fjerner ikke den eksisterende slidgigt, men gør det lettere at leve og fungere med.

Se endvidere vores afsnit om GLAiD træning som foretages af vores fysioterapeut Marie Hostrup Allerup.