Øvrige behandlinger

GLAiD træning

Fysioterapeut Marie Hostrup Allerup er special uddannet i GLAiD træning. Det står for Godt Liv med Arthrose i Danmark. Arthrose er det man tidligere kaldte slidgigt. GLAiD træningen henvender sig til patienter med athrose( tidl slidgigt) i hofte eller knæ.

Hvis du har smerter og måske overvejer at få nyt knæ eller hofte så prøv at træne det først. Der er rigtig gode resultater med træning, hvor man udskyder og ofte helt undgår operation.

Marie kan ved en undersøgelse vurdere, om dine smerter kan lindres ved træningen. Ring for yderligere oplysninger og se https://www.glaid.dk

CHOKWAVE

Hvordan fungerer chokwave eller chokbølge terapi ?

Der findes 2 former af chokbølgeterapi, også kendt som “Extracorporal Shock Wave Therapy” (ESWT). Nemlig radierende trykbølger og fokuserende chokbølger.

Radierende trykbølger (rESWT)

Disse trykbølger dannes ved at trykluft accelererer et projektil, som støder på en metalflade, som er i kontakt med huden. Projektilets energi bliver omdannet til trykbølger når det rammer metalfladen og overfører dette til vævet under huden. Denne behandlingsform benyttes primært til behandling af overfladiske muskulære lidelser.

Fokuserende chokbølger (fESWT)

Her dannes chokbølgerne via en elektromagnetisk spole, elektrohydraulisk eller via keramiske krystaller. Disse chokbølger kan fokuseres og dybdereguleres til det beskadigede væv, som ønskes behandlet.

Fokuserende chokbølger overfører ca. 100 gange mere energi til det beskadigede væv i forhold til radierende trykbølger og benyttes derfor primært til behandling af kroniske seneskader/tendinopatier, træthedsbrud i knogler og ledbåndsskader.

 

Fælles for begge typer chokbølger er, at de overfører energi til det beskadigede væv i form af lydbølger. I begge tilfælde har behandlingen en positiv effekt på vævets metabolisme og blodcirkulation. Man påvirker hermed kroppens egen “reparationsevne”.

Hvornår kan behandlingen hjælpe?
Ens for alle skadetilstande (listet nedenunder) er at symptomerne oftest er smerte og funktionsnedsættelse. Det vil sige at man ikke kan foretage sig de ting i dagligdagen man før kunne uden at få smerter. Der kan således være tale om en række kroniske tilstande, hvor det tidligere kunne komme på tale at søge kirurgisk behandling, eller eksempelvis blokadebehandling.

Klinikken råder over både radierende og fokuserende chokbølgeapparater til behandling af lidelser så som:

 • Tennisalbue
 • Golfalbue
 • Musearm
 • Karpal Tunnel Syndrom
 • Smerter i skulderen m/u forkalkning – “skulder indeklemningssyndrom”
 • Smerter i fodsålen og hæl – hælspore/plantar fascit
 • Achillessenebetændelse – fortykkelse og arvæv
 • Løberknæ
 • Springerknæ
 • Skinnebensbetændelse
 • Andre muskel- og senelidelser

Hvad viser forskningen ?
Chokbølge- eller ESWT-behandling har vist igennem nyere forskning at være ekstremt effektivt mod senelidelser og -betændelser. Tidligere blev chokbølgeterapi primært brugt til at knuse nyresten. De nyeste kliniske retningslinjer anbefaler ESWT-behandling for de fleste idrætsskader, som en del af behandlingen.

AKUPUNKTUR

Mandag d. 8. januar 2018 starter akupunktør Trine Sten Dybdahl på Rygcenter Roskilde.

Trine er uddannet indenfor Traditionel Chinese Medicine.

Trine har opnået rigtig gode resultater bl.a. ved at behandle: Spændinger i ryg og nakke, smerter i kroppen, knæproblemer, gigt, søvnløshed, stress, uro, allergi, hovedpine, igangsættelse af fødsel, styrkelse af immunforsvar, fordøjelsesproblemer, kvalme, kemolindring og ødemer.

Hendes tilgang er at inddrage det bedste fra den etablerede og den supplerende sundhedsverden i sin behandling

Trine kommer fra Nordic Health House, København, hvor hun har virksomheden Nordic Qi akupunktur.

Akupunktur styrker immunforsvaret, giver energi og velvære. Gennem tiden er millioner af mennesker verden over, blevet overbevist om akupunkturens fantastiske effekt og resultater på en lang række lidelser.

Akupunkturbehandlingen indledes med en samtale om, hvad du ønsker hjælp til. Der rådgives om, hvad du kan være særlig opmærksom på vedr. kost, søvn og motion for at få det bedste resultat. Antallet og hyppigheden af behandlinger afhænger af hvilke symptomer, der er tale om, hvor længe man har haft dem og hvordan man reagerer på akupunkturen de første gange.

Det gør ikke ondt at få sat nålene. Nogle mærker en prikken når nålen passerer igennem huden og bagefter en summen eller sitren omkring nålen, nogle gange mærker man en effekt et andet sted i kroppen.

Trine er på Roskilde Rygcenter hver mandag kl. 8-14.
Du kan høre nærmere og booke tid hos Trine på telefon 61684846.
Læg en besked på telefonsvareren, så vil du blive kontaktet hurtigst muligt.
Du er også velkommen til at høre om Trine har tid på selve dagen.

Deres ydes tilskud fra sygesikringen danmark til akupunkturbehandlinger.

 YOGA

Yoga er en flere tusinde år gammel praktisk filosofi, der kommer fra Indien og har til formål at forene og skabe harmoni, ro, balance og samtidig smidighed og styrke i krop og sind. Selve ordet Yoga betyder at forene.

I yogatræningen veksles der mellem spænding og afspænding kombineret med opmærksomhed på åndedrættet. Det giver energi, styrker og smidiggør muskler og led samtidig med, at det har en positiv indvirkning på de indre organer, immunforsvaret og kredsløbet – og ikke mindst humøret.

Al for mange af os lever for meget i hovedet, hvor yogaen hjælper os til at rette opmærksomheden ned i kroppen med udelt opmærksomhed på sindet og kroppen. Grundlæggende handler yoga om at være hundrede procent tilstede i alt, hvad man gør.