Øvrige behandlinger

GLAiD træning

Vores fysioterapeut Peder Rosenkranz er special uddannet i GLAiD træning. Det står for Godt Liv med Arthrose i Danmark. Arthrose er det med tidligere kaldte slidgigt. GLAiD træningen henvender sig til patienter med athrose( tidl slidgigt) i hofte eller knæ.

Hvis du har smerter og måske overvejer at få nyt knæ eller hofte så prøv at træne det først. Der er rigtig gode resultater med træning, hvor man udskyder og ofte helt undgår operation.

Peder kan ved en undersøgelse vurdere om dine smerter kan lindres ved træningen. Ring for yderligere oplysninger og se https://www.glaid.dk

CHOKWAVE

Hvordan fungerer chokwave eller chokbølge terapi ?

Der findes 2 former af chokbølgeterapi, også kendt som “Extracorporal Shock Wave Therapy” (ESWT). Nemlig radierende trykbølger og fokuserende chokbølger.

Radierende trykbølger (rESWT)

Disse trykbølger dannes ved at trykluft accelererer et projektil, som støder på en metalflade, som er i kontakt med huden. Projektilets energi bliver omdannet til trykbølger når det rammer metalfladen og overfører dette til vævet under huden. Denne behandlingsform benyttes primært til behandling af overfladiske muskulære lidelser.

Fokuserende chokbølger (fESWT)

Her dannes chokbølgerne via en elektromagnetisk spole, elektrohydraulisk eller via keramiske krystaller. Disse chokbølger kan fokuseres og dybdereguleres til det beskadigede væv, som ønskes behandlet.

Fokuserende chokbølger overfører ca. 100 gange mere energi til det beskadigede væv i forhold til radierende trykbølger og benyttes derfor primært til behandling af kroniske seneskader/tendinopatier, træthedsbrud i knogler og ledbåndsskader.

 

Fælles for begge typer chokbølger er, at de overfører energi til det beskadigede væv i form af lydbølger. I begge tilfælde har behandlingen en positiv effekt på vævets metabolisme og blodcirkulation. Man påvirker hermed kroppens egen “reparationsevne”.

Hvornår kan behandlingen hjælpe?
Ens for alle skadetilstande (listet nedenunder) er at symptomerne oftest er smerte og funktionsnedsættelse. Det vil sige at man ikke kan foretage sig de ting i dagligdagen man før kunne uden at få smerter. Der kan således være tale om en række kroniske tilstande, hvor det tidligere kunne komme på tale at søge kirurgisk behandling, eller eksempelvis blokadebehandling.

Klinikken råder over både radierende og fokuserende chokbølgeapparater til behandling af lidelser så som:

 • Tennisalbue
 • Golfalbue
 • Musearm
 • Karpal Tunnel Syndrom
 • Smerter i skulderen m/u forkalkning – “skulder indeklemningssyndrom”
 • Smerter i fodsålen og hæl – hælspore/plantar fascit
 • Achillessenebetændelse - fortykkelse og arvæv
 • Løberknæ
 • Springerknæ
 • Skinnebensbetændelse
 • Andre muskel- og senelidelser

Hvad viser forskningen ?
Chokbølge- eller ESWT-behandling har vist igennem nyere forskning at være ekstremt effektivt mod senelidelser og -betændelser. Tidligere blev chokbølgeterapi primært brugt til at knuse nyresten. De nyeste kliniske retningslinjer anbefaler ESWT-behandling for de fleste idrætsskader, som en del af behandlingen.

 YOGA

Yoga er en flere tusinde år gammel praktisk filosofi, der kommer fra Indien og har til formål at forene og skabe harmoni, ro, balance og samtidig smidighed og styrke i krop og sind. Selve ordet Yoga betyder at forene.

I yogatræningen veksles der mellem spænding og afspænding kombineret med opmærksomhed på åndedrættet. Det giver energi, styrker og smidiggør muskler og led samtidig med, at det har en positiv indvirkning på de indre organer, immunforsvaret og kredsløbet – og ikke mindst humøret.

Al for mange af os lever for meget i hovedet, hvor yogaen hjælper os til at rette opmærksomheden ned i kroppen med udelt opmærksomhed på sindet og kroppen. Grundlæggende handler yoga om at være hundrede procent tilstede i alt, hvad man gør.