Knæsmerter

Knæet er et komplicerede led. Der er mange strukturer der skal spille sammen, så som ledbånd, korsbånd, menisk (bruskskive), slimsække, muskler og knæskal. Der er således mange potentielle kilder til knæsmerter. Knæsmerter kan føles lokalt i selve leddet, under knæskallen eller på inder-, yder- eller bagsiden af knæet eller i læggen. I nogle tilfælde kan knæet være hævet og ømt, i andre kan det være “låst”, så man ikke kan bøje eller strække det helt. Der er mange forskellige årsager til knæsmerter, bl.a. overbelastning, direkte traumer som f.eks. fald, slidgigt eller andre gigtformer eller ubalance i lænde- eller bækkenfunktionen og de dertil hørende muskler.

 

Kiropraktorens opgave er at diagnosticere eller finde årsagen til knæsymptomerne.

Er det inden for det kiropraktiske eller fysioterapeutiske behandlingsområde, vil der blive arbejdet med funktionen af led og muskler i knæet, og evt. i lænd, bækken og ankler/fødder.

Hvis der kræves yderligere udredning, andre undersøgelse, eller vi ikke mener vi kan hjælpe med problemet henviser vi tilbage til egen læge eller anbefaler anden relevant behandling.